Sila download
Demi Masa
Utamakan Solat

Cetusan Hati
Undi Pandangan

Pandangan Anda Terhadap Blog Ini
Perlu Diperbaiki
Membosankan
Menarik
Tidak Lawah
Amat Menarik
< input type=submit value=Undi>  
Terima Kasih Daun Keladi
Sensiviti Muslim
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Halwa Mata
FAHAMI TUNTUTAN PENGORBANAN
Thursday, December 04, 2008
TADHIYAH....PENGORBANAN.....

TINGGAL 4 HARI LAGI UMAT ISLAM AKAN MENYAMBUT SATU LAGI PERAYAAN BESAR ISLAM IAITU HARI RAYA AIDIL ADHA ATAU LEBIH DI KENALI HARI RAYA KORBAN.

MARI KITA SEMUA HAYATI DAN RENUNGKAN BERSAMA BETAPA BESAR ERTI PENGORBANAN YANG PERLU KITA TEMPUHI UNTUK MENCARI KEREDHAAN ALLAH S.W.T

MARI KITA HAYATI TENTANG ERTI PENGORBANAN YANG MESTI KITA LAKSANAKAN DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN KITA. SEKARANG JIWA KITA MUNGKIN JAUH DARI SEMANGAT DAN JIWA SEORANG PEJUANG UNTUK BERJIHAD DI JALAN ALLAH.

JADI MARI KITA FIKIRKAN APAKAH SUMBANGAN DAN PENGORBANAN DIRI KITA UNTUK ISLAM. INGAT ISLAM TIDAK MEMERLUKAN KITA SEMUA TETAPI KITA YANG PERLU MEMBERI KEPADA ISLAM DAN KITA YANG PERLU MELETAKAN PENGORBANAN JIWA DAN RAGA KITA UNTUK ISLAM.

KITA SOAL DIRI KITA ADAKAH HARI INI KITA TELAH KORBANKAN UNTUK ISLAM.

RAMAI ORANG BOLEH KORBANKAN BINATANG TERNAKAN DI HARI RAYA KORBAN TETAPI BERAPA RAMAI YANG SANGGUP KORBANKAN DIRINYA UNTUK BANTU ISLAM

BANTU JUTAAN UMAT ISLAM YANG HANYUT DALAM ARUS KEHIDUPAN MEWAH DUNIA INI. RAMAI YANG LALAI DAN LEKA DARI MENGABDIKAN DIRI KEPADA ALLAH.

SUDAH CUKUPKAH DENGAN HANYA KITA MENGELUARKAN SEDIKIT SAHAJA WANG RINGGIT UNTUK MEMBUKTIKAN BENAR-BENAR TELAH BERKORBAN UNTUK ALLAH DAN RASUL.

MARI KITA HAYATI ERTI PENGORBANAN NABI IBRAHIM DAN ANAKNYA ISMAIL... HIKMAH YANG PALING BESAR IALAH UNTUK MELIHAT BAGAIMANA MEREKA SANGGUP BERKORBAN APA SAHAJA DEMI MENDAPAT KEREDHAAN ALLAH.

MARI KITA BUKA SIRAH PERJUANGAN RASUL DAN PARA SAHABAT DALAM MEMPERTAHANKAN AGAMA...
PERIT JERIH MEREKA ADALAH BUKTI PENGORBANAN YANG WAJAR KITA SEMUA CONTOHI.

INGATLAH PENGORBANAN DALAM PERJUANGAN SATU PERKARA YANG MESTI KITA TUNAIKAN.
posted by ibnurashid @ 10:13 AM  
1 Comments:
 • At 8:26 PM, Anonymous Anonymous said…

  Assalamualaikum wr wb..

  Terlebih dahulu tahniah di atas blog yang sungguh baik pada perkiraan saya..blog yg byk memberi kesedaran buat diri saya insan kerdil yang masih mencari erti kehidupan yang sebenar....sungguh saya rasa teramat bersyukur kerana Allah temukan blog saudara semasa otak saya masih ligat berfikir pelbagai persoalan yg masih belum terjwb. Sungguh Allah Maha Besar...saya amat berharap saudara tidak akan berhenti dari menulis di blog ini...saya sentiasa nantikan nukilan terbaru saudara...tahniah juga atas kejayaan menjadi tenaga pengajar yang baru ye..

  Selamat Menyambut Tahun Baru 1430H

  Wassalam..

  Salam Zulhijjah,
  -Udd-

   
Post a Comment
<< Home
 
Azharian's Topsite Ukhwah.com :: Top 

Blog BKPJM TOP BLOG
About Me

Name: ibnurashid
Home: Jerantut, Pahang, Malaysia
About Me: anak ke-5 dari 7orang adik beradik...dilahirkan dan dibesarkan pada tanggal 14 feb 1983 di felda sg.retang. mendapat pendidikan bermula dari TADIKA KEMAS, SKSR,SMABKT,MAAHAD SAS,DARUL QURAN JAKIM
See my complete profile
Previous Post
Archives
Islamik Info
Penggerak Ummah
Akhbar
Siasah Tanah Air
Sahabat Penggerak